Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi ales președintele țării în 2020: Anunț important făcut de socialiști - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPreședinția
Președinția
 - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au făcut declarații pentru presă după ședința de astăzi a Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Președintele PSRM a remarcat că anul 2020 este unul important, având în vedere că vor avea loc alegeri prezidențiale. Zinaida Greceanîi a ținut să infirme speculațiile potrivit cărora socialiștii intenționează să schimbe Constituția, astfel încât președintele să fie ales de Parlament și nu de către popor. 

”Noi categoric suntem împotriva modificării Constituției. Președintele trebuie să fie ales de către poporul Republicii Moldova. Când eram în opoziție, noi am pledat pentru alegerea președintelui de către tot poporul, am colectat pentru asta și semnături, am ajuns la etapa în care putem să realizăm acest lucru deja a doua oară, dar deja cu forțe mai mari”, a declarat Zinaida Greceanîi.

În context, liderul informal al PSRM, Igor Dodon, a fost întrebat dacă va mai candida la funcția de președinte al țării.

”Mai avem timp, avem foarte multe obiective acum. Avem o agendă foarte încărcată pentru anul viitor. În vara anului 2020 vom vedea. Vom decide împreună cine va fi candidatul”, a declarat Igor Dodon.

Socialiștii au dat asigurări că vor susține în anul viitor politicile economice ale guvernului tehnocrat pe care l-au învestit în funcție împreună cu democrații. 

Exponenții PSRM au mai declarat că vor promova, chiar de la începutul anului 2020, reforma justiției, când va fi definitivat proiectul, va fi avizat de Comisia de la Veneția și consimțit de partenerii externi.

Fluxul de știri
0