Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte zile libere vor avea bugetarii la început de ianuarie 2020

© Sputnik / Miroslav RotariРождественская ярмарка 2018
Рождественская ярмарка 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a decis ca bugetarii să aibă o minivacanță de 5 zile în prima decadă a lunii ianuarie 2020. Majoritatea covârșitoare a moldovenilor sărbătoresc Nașterea Domnului pe 7 ianuarie, astfel că minivacanța le va spori bucuria sărbătorii.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Bugetarii vor avea o minivacanță de 5 zile în ianuarie 2020, după Revelion, exact atunci când oamenii se află în toiul pregătirilor pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului (Crăciunul).

Calendar Creștin Ortodox 2020 - Sputnik Moldova
Calendar Creștin Ortodox 2020

Potrivit unei hotărâri de Guvern, adoptată în ședința de marți, 17 decembrie, angajații la stat vor avea zile libere din 4 ianuarie (sâmbătă) și până pe 8 ianuarie (miercuri), 6 ianuarie fiind declarată suplimentar zi de odihnă.

Ziua de luni, 6 ianuarie 2020, când este sărbătorit Ajunul Nașterii Domnului (Crăciunului) pe stil vechi va fi recuperată pe 11 ianuarie (sâmbătă).

Prin aceeași hotărâre, Guvernul dispune ca ziua de 28 august 2020 (vineri) să fie declarată zi de odihnă pentru bugetari, urmând să fie recuperată anticipat, pe 22 august (sâmbătă).

Reamintim că și ziua de 25 decembrie, când unii creștini sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil nou, conform calendarului gregorian, este zi liberă în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0