Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil, dormi și slăbești: Vezi cum este posibil

© Fotolia / ShutterDivisionДевушка измеряет талию сантиметром
Девушка измеряет талию сантиметром - Sputnik Moldova
Abonare
Este greu de crezut, dar oamenii de știință au descoperit metode care ajută la arderea grăsimilor în somn și la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Fiecare dintre noi își dorește o siluetă perfectă, în special femeile. Pentru a o avea, ele sunt dispuse să recurgă la cele mai diverse metode. Ei bine, specialiștii în domeniu se pare că au găsit o cale mai simplă. Ei au venit cu recomandări pentru menținerea siluetei perfecte, atât pentru perioada când ești treaz, dar și în timp ce dormi.

Consumul de brânză de vaci înainte de culcare nu doar că nu duce la creșterea masei musculare, dar ajută la reducerea cantității de grăsime din organism. Acest lucru este demonstrat de datele publicate în jurnalul British Journal of Nutrition.

Oamenii de știință de la Universitatea din Florida au efectuat un experiment în care participanții cu vârsta de 20 de ani sau mai mult au mâncat o porție de brânză cu 30-60 de minute înainte de culcare. S-a dovedit că acest produs are un efect pozitiv asupra calității musculare, accelerează metabolismul și îmbunătățește sănătatea generală.

După cum explică oamenii de știință, acest efect se datorează cazeinei care ajută la menținerea unui nivel stabil al aminoacizilor. De asemenea, crește efectul termic al alimentelor, iar organismul cheltuiește mai multă energie în timpul digestiei, ceea ce ajută la arderea caloriilor chiar și în somn.

Lucrează și slăbește

Schimbarea poziției la locul de muncă de la „așezat” la „în picioare” vă permite să pierdeți în greutate aproximativ 2,5 kilograme pe an, potrivit unei lucrări publicate în revista European Journal of Preventive Cardiology.

Mâncare - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Un model „XXL” face dezvăluiri neașteptate – Ce spune despre diete

Potrivit studiului, pentru ca angajații care muncesc la birou să piardă în greutate la locul de muncă fără alte diete speciale, este suficient să stea în picioare timp de aproximativ șase ore.

Acest rezultat este obținut datorită modificării consumului de energie în organism. O oră de stat în picioare te poate ajuta să pierzi nouă calorii.

Astfel, în timp de o zi poți scăpa de 54 de calorii în plus. Oamenii de știință observă că această metodă este potrivită pentru bărbații care au o masă musculară mai mare.

Cercetătorii au atras atenția și asupra altor beneficii ale statului în picioare.

„Când stai în poziție verticală se activează un grup suplimentar de mușchi, ceea ce duce nu numai la pierderea excesului de calorii, dar și la reducerea riscului de atac de cord, accident vascular cerebral și diabet”, a spus șeful echipei, profesorul Francisco Lopez-Jimenez.

Fluxul de știri
0