Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu sectorul HORECA și tichetele de masă în 2020

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Lipskii
Oleg Lipskii  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputatul PSRM Oleg Lipskii a declarat în studioul Sputnik Moldova că revizuirea impozitării sectorului HORECA și al celui legat de tichetele de masă va fi pusă în discuție în Parlament în prima jumătate a anului 2020.
Ce se întâmplă cu sectorul HORECA și tichetele de masă în 2020

Deputatul PSRM Oleg Lipskii a declarat în studioul Sputnik Moldova că revizuirea impozitării sectorului HORECA și a tichetelor de masă va fi pusă în discuție în prima jumătate a anului 2020. Deputatul spune că Guvernul nu va interveni, deocamdată, în aceste sectoare pentru a respecta angajamentele cu FMI.

„Până în martie 2020 schimbări privind politica fiscală în aceste sectoare nu vor fi făcute, pentru că noi trebuie să respectăm anumite angajamente cu partenerii externi. Sperăm ca Guvernul să prezinte la jumătatea anului viitor noul proiect al politicii fiscale și proiectul de buget pentru 2021, unde toate aceste aspecte vor fi examinate”, a precizat deputatul Oleg Lipskii.

Guvernul condus de Maia Sandu aprobase anterior o creștere a cotei TVA pentru HORECA la 20% și modificarea formulei de impozitare a tichetelor de masă. Acele angajamente au fost asumate și de Guvernul condus de Ion Chicu, dat fiind că sunt o condiție pentru reluarea programului de cooperare cu FMI, precum și pentru reluarea finanțării din partea UE.

Fluxul de știri
0