Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce discută azi reprezentanții Chișinăului și ai Tiraspolului

© Sputnik / Rodion ProcaАлександр Фленкя
Александр Фленкя - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăul și Tiraspolul vor încerca, astăzi, să ajungă la un compromis pentru agrearea și semnarea protocolului rundei de negocieri în formatul ”5+2” de la Bratislava.

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, și reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, se întâlnesc astăzi pentru a ajunge la un compromis privind semnarea protocolului rundei de negocieri în formatul ”5+2” de la Bratislava.

Zaharova: Trendul pozitiv al negocierilor în formatul ”5+2” a fost irosit - Sputnik Moldova
Video
Zaharova: Trendul pozitiv al negocierilor în formatul ”5+2” a fost irosit

”Indiferent de rezultatul negocierilor, împreună cu Vitali Ignatiev vom avea discuții la diverse subiecte – sociale și economice. Ele țin de acele a priorități pe care le-am anunțat anterior. Este vorba despre dreepturile omului, libertatea de circulație, activitatea școlilor cu predarea în limba română din regiunea transnistreană, dar și probleme fiscale și vamale”, a declarat Flenchea.

Reprezentanții Tiraspolui refuză deocamdată să agreeze formula finală de compromis a protocolului rundei de negocieri ”5+2” de la Bratislava, fiind nemulțumiți de prioritățile dialogului dintre Chișinău și Tiraspol stipulate în document.

Flenchea a precizat că dacă nu se va reuși semnarea acestui protocol, Chișinăul nu va adopta o altă   tactică și o altă strategie, obiectivele vor rămâne aceleași.

Participanții la procesul de negocieri "5+2" sunt Chișinăul și Tiraspolul ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE - ca mediatori, iar SUA și Uniunea Europeană - observatori.  

Fluxul de știri
0