Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eugen Doga și Nicolae Botgros, cetățeni de onoare ai Bucureștiului

© Pixabay / ArvidOБухарест
Бухарест - Sputnik Moldova
Abonare
Maeștrii Eugen Doga și Nicolae Botgros ar putea deveni cetățeni de onoare ai capitalei României, la propunerea primarului de București.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Compozitorul Eugen Doga și dirijorul Nicolae Botgros ar putea deveni cetățeni de onoare ai orașului București.

Творческий вечер Евгения Доги  - Sputnik Moldova
Exclusiv: Cum a fost scris imnul orașului Chișinău - detalii de la Eugen Doga, Video

Propunerea vine de la primarul capitalei României, Gabriela Firea și va fi analizată în cadrul ședinței municipalității de săptămâna viitoare.

Presa de peste Prut scrie că artiștii din Republica Moldova vor primi acest ordin alături de alte peroane din domeniul medicinii, culturii și apărării din România. Cei doi mari artiști ai neamului nostru sunt cetățeni de onoare ai Chișinăului.

Eugen Doga are 82 de ani și este autorul unor valoroase lucrări în diverse genul muzicale. El este cunoscut pentru muzica de film și de teatru, inclusiv celebrul vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Videoclip emoționant: Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii - În drum spre casă>>>

La cei 66 de ani, Nicolae Botgros conduce Orchestra națională de muzică populară „Lăutarii”. A dus faima muzicii populare în zeci de țări europene, în SUA, Australia, Noua Zeelandă, precum și în toate țările din spațiul ex-sovietic.

Fluxul de știri
0