Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Boris Johnson a anunțat data limită pentru Brexit: Ce-i așteaptă pe moldovenii din UK

© REUTERS / HANNAH MCKAYBoris Johnson
Boris Johnson - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul britanic Boris Johnson a declarat după alegeri că va face Brexitul, așa cum a promis, până la 31 ianuarie. Ce-i așteaptă pe moldovenii cu cetățenie română care locuiesc acolo.

CHIȘINĂU, 14 dec Sputnik. Premierul britanic Boris Johnson și-a reiterat vineri, după victoria clară obținută de Partidul Conservator la alegerile anticipate care au avut loc în ajun, promisiunea de a realiza Brexitul pe 31 ianuarie 2020.

”După trei ani de dezacorduri, "voi pune capăt acestor absurdităţi şi vom face Brexitul la timp până la 31 ianuarie, fără dacă, fără dar, fără poate", a declarat vinerii dimineață Johnson în faţa susţinătorilor săi la Londra.

Tot ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o declarație surprinzătoare, el afirmând că rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este "foarte bun" pentru românii care locuiesc acolo”.

Boris Johnson - Sputnik Moldova
BREXIT: Boris Johnson a cucerit Marea Britanie și a îngenuncheat Europa!

Declarația președintelui român surprinde pentru că Iohannis este pro-european, iar Boris Johnson este premierul care va reuși să scoată Marea Britanie din UE.

”Acest rezultat e foarte bun pentru românii din Marea Britanie, pentru că premierul Boris Johnson împreună cu Partidul Conservator au dorit - şi cred că doresc şi în continuare - să realizeze Brexit-ul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care îi protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori, şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie, cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord şi spre asta ne îndreptăm", a afirmat Iohannis la Bruxelles.

Președintele României spune că prin victoria taberei Brexit, ieșirea Marii Britanii se va desfășura pe baza unui acord.

"Eu pot să-mi exprim mulţumirea faţă de rezultatul obţinut acolo, în sensul că există acum o majoritate clară, care, sperăm cu toţii, va finaliza Brexit-ul, cu acord, evident", a subliniat el.

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut o victorie incontestabilă la alegerile legislative anticipate de joi, 12 decembrie, Partidul Conservator având cel puțin 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale parţiale publicate astăzi.

Fluxul de știri
0