Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Remanieri guvernamentale – când și în ce condiții vor avea loc

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Chicu a fost învestit cu voturile deputaților socialiști și ale democraților. Reprezentanții celor două partide susțin că nu există o majoritate parlamentară PD-PSRM, chiar dacă și-au dat votul pentru acest Guvern
Remanieri guvernamentale – când și în ce condiții vor avea loc

Reevaluarea miniștrilor sau înlocuirea lor cu alte persoane nu este exclusă, în cazul în care unii reprezentanți ai Guvernului condus de Ion Chicu nu vor face față. Mai mult, deputatul PD Sergiu Sârbu spune că este chiar necesară evaluarea miniștrilor la un moment dat pentru a vedea dacă dau randamentul așteptat de societate.

”Este de responsabilitatea Parlamentului de a veghea asupra eficienței Guvernului. Este și obligațiunea premierului de analiza activitatea miniștrilor. Dacă există probleme pe unele domenii este cazul și de a schimba acei miniștri. În timpul Guvernului Filip au fost operate mai multe remanieri. Moțiunile simple sunt niște pârghii de a atrage atenția că într-un domeniu sau altul lucrurile nu merg spre bine”, a declarat Sergiu Sârbu.

Deputatul PSRM Vasile Bolea este de părea că trebuie să existe o responsabilitate, inclusiv a premierului, vizavi de eficiența sau ineficiența cabinetului de miniștri.

”Sunt mai multe metode de a atrage atenția dacă lucrurile nu merg bine undeva. Societatea civilă, la fel, va avea grijă să nu existe grave drapaje”, a declarat Vasile Bolea.

Și premierul Ion Chicu a lăsat să se înțeleagă, în cadrul unei emisiuni televizate, că miniștrii din Guvernul pe care îl conduce ar putea fi reevaluați în primăvara anului 2020.

Fluxul de știri
0