Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Ungariei: Despre ce au discutat cei doi oficiali

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, se află într-o vizită oficială în Ungaria, la invitația omologului său de la Budapesta, László Kövér.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. În cadrul vizitei oficiale în Ungaria, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele acestei țări, János Áder.

”Șeful statului ungar a reconfirmat deschiderea Ungariei față de Moldova și faptul că țara noastră rămâne un stat prioritar pentru asistența maghiară. János Áder a subliniat deschiderea țării sale pentru susținerea Moldovei atât în cadrul unor programe bilaterale și regionale, cât și în Uniunea Europeană” a scris președintele Parlamentului de la Chișinău pe pagina sa de Facebook. 

Zinaida Greceanîi le-a mulțumit partenerilor maghiari pentru colaborare și a confirmat interesul țării noastre pentru preluarea experienței Ungariei în mai multe domenii strategice.

În cadrul discuțiilor, oficialii au punctat prioritățile pe termen scurt și mediu în procesul de colaborare moldo-ungară. 

Ieri, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér. În cadrul întrevederii, președintele Parlamentului de la Chișinău a reconfirmat intenția Republicii Moldova de a continua reformele.

Oficialii au constatat necesitatea intensificării schimburilor comercial-economice. De asemenea, a fost agreată importanța cooperării pe dimensiunea interparlamentară și posibilitatea colaborării la nivel de comisii, grupuri de lucru.

Fluxul de știri
0