Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fabrică de bani falși: Cum au fost trași pe sfoară angajații unor benzinării - Video

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 и 500 лей
Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura municipiului Chișinău l-a reținut pe liderul unei grupări specializate în fabricarea și punerea în circulație a banilor falși.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Oamenii legii au destructurat o grupare specializată în producerea bancnotelor false de 200 de lei. Acestea erau puse în circulație în regiunea de sud a țării.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Cu ce bani va trăi Vlad Filat: Părinții mi-au dat cinci ruble

Totul a ieșit la iveală după ce un taximetrist i-a transportat pe presupușii membri ai acestei grupări de la Chișinău la Cantemir și a fost remunerat cu bancnote care aveau semne vizibile de falsificare. 

Potrivit anchetatorilor, de cele mai dese ori, membrii grupării efectuau plăți cu bani falși la benzinării. 

Procurorii au monitorizat activitatea grupării timp de un an și, în cele din urmă, au identificat trei suspecți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Ieri, procurorii și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au efectuat percheziții la domiciliile bănuiților, iar liderul grupării, un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reținut pentru 72 ore.

În acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea și punerea în circulaţie a banilor falși. Indivizii riscă până la 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0