Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea de Conturi va examina astăzi legalitatea privatizării ”Air Moldova”

Abonare
Curtea de conturi a Republicii Moldova va examina astăzi legalitatea privatizării companiei ”Air Moldova”.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova se vor reuni astăzi în ședință la ora 10:00. În cadrul acesteia se va audia raportul auditului conformității procesului de privatizare companiei ”Air Moldova”.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Moldova va construi un nou aeroport internațional până în 2021
 

Anterior fostul premier Maia Sandu declara că contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău este unul ilegal. Potrivit ei, există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău. Și președintele țării Igor Dodon consideră că prin decizia de a concesiona Aeroportul Internațional Chișinău au fost lezate interesele statului.

Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea unei companii care aparține cunoscutei dinastii bancare Rothschild. Astfel, compania NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă al companiei străine, acordul a fost încheiat pe data de 19 august între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments, Nathaniel Rothschild.

Fluxul de știri
0