Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea de Conturi va examina astăzi legalitatea privatizării ”Air Moldova”

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Curtea de conturi a Republicii Moldova va examina astăzi legalitatea privatizării companiei ”Air Moldova”.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova se vor reuni astăzi în ședință la ora 10:00. În cadrul acesteia se va audia raportul auditului conformității procesului de privatizare companiei ”Air Moldova”.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Moldova va construi un nou aeroport internațional până în 2021
 

Anterior fostul premier Maia Sandu declara că contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău este unul ilegal. Potrivit ei, există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău. Și președintele țării Igor Dodon consideră că prin decizia de a concesiona Aeroportul Internațional Chișinău au fost lezate interesele statului.

Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea unei companii care aparține cunoscutei dinastii bancare Rothschild. Astfel, compania NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă al companiei străine, acordul a fost încheiat pe data de 19 august între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments, Nathaniel Rothschild.

Fluxul de știri
0