Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Ce scuze au prezentat proprietarii gheretelor în care se vindeau țigări ilegal

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, i-a convocat la Primărie pe agenții economici ale căror gherete au fost evacuate în ultimele patru zile de pe străzile Capitalei.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. 45 de gherete amplasate ilegal lângă școli și spitale, în care se vindeau țigări, au fost evacuate de municipalitate. În acest context, la Primăria Chișinău a fost organizată o ședință cu agenții economici care dețin aceste chioșcuri. 

”Am chemat agenții economici să se conformeze legislației în vigoare, în contextul în care municipalitatea i-a preavizat repetat pe aceștia, pe parcursul anului curent, ca să-și reorganizeze activitatea, pentru a se încadra în câmpul legal. Le-am spus că nu voi negocia încălcarea legislației, care pune în pericol sănătatea publică”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

În replică, antreprenorii i-au spus primarului că anterior au avut înțelegeri cu pretorii sectoarelor Capitalei, care ar fi consimțit să fie continuată activitatea ilegală. 

Primarul le-a cerut să prezinte până pe 17 decembrie o foaie de parcurs și lista persoanelor care au rămas fără locuri de muncă după evacuarea celor 45 de gherete.

Dacă nu vor fi reangajate de agenții economici, persoanele rămase fără loc de muncă vor primi suport financiar din partea Primăriei până la identificarea altor oferte de angajare. Agenții economici care au gherete amplasate în raza a 200 de metri de instituțiile sociale urmează a fi atrași la răspundere contravențională.

Fluxul de știri
0