Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sîrbu, despre scindările din PD și ultima discuție avută cu Plahotniuc: Presiuni enorme

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai des, în ultima perioadă se vorbește despre o eventuală scindare a Partidului Democrat. Mai exact că formațiunea ar urma să se rupă în două, întrucât sunt deputați care ar avea interese majore, inclusiv financiare de a fi la guvernare.
Sârbu, despre scindările din PD și ultima discuție avută cu Plahotniuc: presiuni enorme

Totodată, o altă parte a deputaților optează pentru purificarea formațiunii și evitarea greșelilor mai vechi. Deputatul PD Sergiu Sârbu recunoaște că în Partidul Democrat lucrurile nu sunt roz, însă speră într-o maturitate a colegilor săi de partid. Mai mult, Sîrbu spune că o ultimă discuție pe care a purtat-o cu Vladimir Plahotniuc ar fi fost în vara acestuia an, mai exact, în data de 7 iunie 2019, când există o dualitate de putere la Chișinău.

”Adevărul e undeva la fundul mării. Eu fac parte din grupul PD, nu dintr-o grupare. În PD există și viziuni diferite, dar am încredere înțelepciunea colegilor mei și că trebuie să rămânem uniți. Sper foarte mult ca zvonurile să rămână doar zvonuri. Presiuni asupra formațiunii în ultima jumătate de an sunt multe. Ultima comunicare a mea cu Plahotniuc a fost în data de 7 iunie. Dacă se mai păstra centrul de comandă sau influența lui Plahotniuc în PD, nu erau să existe aceste zvonuri despre scindările din PD”, a declarat Sergiu Sîrbu.

În presă a apărut și o listă a deputaților care ”antrenează” spiritul revoluționar pentru putere. Printre care, deputații Vladimir Vitiuc, Eugen Nichiforciuc, Eleonora Graur, Violeta Ivanov și Ruxanda Glavan. Aceștia neagă însă orice intenție de acest gen, deși aceste lucruri ar fi apărute în presă în baza unor declarații ale deputaților din PD, care cred că Partidul Democrat are nevoie de o schimbare la față.

Fluxul de știri
0