Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Moscovei la exercițiile militare NATO în Europa de Est din 2020

© Sputnik / Grigory Sisoev / Accesați arhiva multimediaЗаместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко
Заместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova consideră că exercițiile militare ale NATO Defender Europe, care urmează să se desfășoare în Europa de Est, nu vor contribui la consolidarea securității în Europa, consideră Ministerul rus de Externe.

CHIŞINĂU, 12 dec – Sputnik. Rusia nu salută desfăşurarea exercițiilor militare ale NATO Defender Europe, care urmează să se desfășoare în Europa de Est în 2020. Acestea nu au nicio legătură cu consolidarea securității, ci doar creează linii de separare, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko.

“Nu salutăm aceste exerciții, aceste exerciții reprezintă o reproducere a războiului rece, sensul acestor exerciții nu ne este deloc clar. Elementul principal va fi aducerea de întăriri pentru forţele americane pe continentul european pentru a opune rezistență unui inamic comparabil. Acest lucru nu are nicio tangență cu situația reală din sfera securității din Europa”, le-a spus Grușko jurnaliștilor.

Manevre militare, simularea teatrului de război - Sputnik Moldova
Politică
Manevrele militare ale NATO în Europa pot fi considerate ca o pregătire de război
El a menționat că aceasta înseamnă o irosire inutilă a resurselor, crearea unor noi linii de divizare și o înrăutățire a situației în sfera securității militare.

Surse din armata americană au declarat anterior că 20 de mii de militari urmează să fie dislocaţi temporar în Europa pentru a participa la exerciţiile „Defender Europe” din primăvara anului 2020, dar şi la alte exerciţii.

La încheierea acestora, militarii americani vor reveni la locul dislocării lor permanente.

În total, la aceste exerciţii urmează să participe în jur de 37 de mii de militari. Doar forţele militare ale SUA vor implica 13 mii de unităţi de tehnică.

Fluxul de știri
0