Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pompierii au fost alertați la Botanica: Arde ca în clubul Colectiv din România – Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-un club din Capitală au intervenit noaptea trecută majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, dar şi ambulanţe de terapie intensivă.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Noaptea trecută Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a organizat aplicații tactice de amploare într-un club de noapte de pe strada Dacia 27 din Capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 00:24.

Prima informaţie furnizată operatorilor a fost despre un local de noapte cuprins de flăcări, dar şi despre multiple victime care se aflau în interior. La fața locului au fost alertate toate serviciile de urgenţă pentru intervenţie în situaţii excepționale. Pompierii au avut misiunea de a face cercetarea la faţa locului, evacuarea şi salvarea persoanelor din interiorul localului, dar şi stingerea incendiului de proporţii.

Poliţia a încercuit zona şi a început primele cercetări. La faţa locului a avut loc trierea persoanelor care au suportat traumatisme, arsuri şi leziuni, iar responsabilii au luat decizii operative privind intervenţia în lichidarea consecinţelor situaţiei excepţionale. Potrivit scenariului, incendiul a cuprins o suprafaţă impunătoare din localul de noapte în care se aflau cel puţin 250 de oameni.

La faţa locului au intervenit majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, dar şi ambulanţe de terapie intensivă. Exerciţiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală. Scopul exerciţiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale în timp real şi în condiţii similare celor reale. IGSU a planificat aplicaţia similar incendiului din clubul de noapte COLECTIV, produs în capitala României patru ani în urmă.   

Fluxul de știri
0