Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce leul se întărește: Cursul valutar BNM pentru 12 decembrie

© Sputnik / Yana ZaharovaMonede lei
Monede lei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul își continuă tendința de apreciere și în a patra zi a săptămânii. Comparativ cu ziua de luni, euro s-a ieftinit cu 12 bani, iar prețul dolarului a scăzut cu 3 bani. Oferta de valută este generoasă, iar leul este întrebat – moneda națională se apreciază.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru joi, 12 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,34 lei, un euro – cu 19,21 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

În această perioadă, fluctuațiile pe piața valutară internă sunt determinate de modificarea raportului dintre ofertă și cerere.

În preajma sărbătorilor de iarnă, moldovenii care muncesc peste hotare trimit sau aduc acasă mai multă valută decât în lunile anterioare, astfel încât să acopere anumite cheltuieli ale familiei. Plățile se fac în lei, așa că oamenii duc valuta la punctele de schimb. În această situație, oferta de dolari și euro este generoasă, leii sunt întrebați și moneda națională se apreciază.  

Fluxul de știri
0