Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu, față-n față cu Vladimir Zelenski: Despre ce au discutat oficialii

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolPremierul Ion Chicu a participat la o ședință comună cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy
Premierul Ion Chicu a participat la o ședință comună cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu, aflat într-o vizită oficială la Kiev, s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Ucraina a găzduit astăzi ședința plenară a șefilor de Guverne ale statelor membre GUAM. În cadrul evenimentului, șeful Executivului de la Chișinău, Ion Chicu, s-a întâlnit, împreună cu premierii Georgiei și Azerbaidjanului, cu liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său de la Kiev Oleksiy Honcharuk - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu se află la Kiev: Tranzitul gazelor rusești, pe agenda discuțiilor cu Honcharuk

Președintele Ucrainei a vorbit în cadrul unui discurs despre interesele comune ale celor patru țări. 

”Țările din cadrul GUAM sunt strâns legate geografic, economic, istoric și cultural. De asemenea, ne unesc problemele integrității teritoriale, pe care le confruntăm”, a declarat președintele ucrainean.

Părțile au stabilit că statele membre GUAM trebuie să coopereze mai strâns în domeniul economic. În context, oficialii au menționat statele membre pot deveni un coridor logistic unic pentru sectorul energetic. 

Mai devreme, premierul s-a întâlnit cu omologul său de la Kiev, Oleksiy Honcharuk.

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolPremierul Ion Chicu a participat la o ședință comună cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy
Ion Chicu, față-n față cu Vladimir Zelenski: Despre ce au discutat oficialii - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu a participat la o ședință comună cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy

Pe agenda discuțiilor au figurat mai multe subiecte importante, inclusiv furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora începând cu 1 ianuarie 2020, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia.

Totodată, șeful Guvernului de la Kiev a menționat că în viitor ar putea fi constituită o zonă economică liberă între Republica Moldova și Ucraina.

Fluxul de știri
0