Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intoxicație în masă, la Ștefan Vodă: Zeci de persoane internate în spital

© Sputnik / Yana ZaharovaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Douăzeci și cinci de copii au fost internați în spital după ce au inhalat o substanță chimică adusă de un copil în instituție.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Intoxicație în masă în gimnaziul „Anatolie Sîrghi” din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă.

Капельница / Picurătoare - Sputnik Moldova
Societate
Zeci de copii internați în spitale din Odesa, după o intoxicație alimentară

Douăzeci și cinci de copii au fost internați în spital după ce un elev din clasa a VIII-a a deschis un balon cu spray lacrimogen la etajul doi al instituţiei, conţinutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Ulterior, balonul a fost aruncat în toaleta şcolii.

Copii sunt internați în spitalul din Ștefan Vodă. Aceștia aveau simtome de greaţă, vomă, tuse, cefalee, ameţeli, senzaţie de arsuri ale căilor respiratorii, conjunctivită. Starea copiilor este satisfăcătoare.

Acesta este al doilea caz de intoxicație cu spray lacrimogen în școli, înregistrat în ultimii trei ani. Primul caz s-a înregistrat în liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni. Specialiştii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică continuă investigarea cazului.

Fluxul de știri
0