Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat în Bundestag: Germania a capitulat în fața SUA din cauza Nord Stream–2

© Photo : Nord Stream 2 / Wolfram ScheibleТрубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Moldova
Abonare
Germania a capitulat în fața Statelor Unite în chestiunea gazoductului Nord Stream–2, consideră un deputat al Legislativului german.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Guvernul Germaniei a capitulat în fața SUA în problema legată de gazoductul Nord Stream–2, consideră Steffen Kotré, reprezentantul oficial al fracțiunii Alternativa pentru Germania (AfD) în Bundestag pentru problemele energetice, notează RIA Novosti.

Nord Stream–2, a reamintit deputatul, este important pentru asigurarea securității energetice a Germaniei iar tentativele de torpilare a realizării proiectului trebuie să determine guvernul Angelei Merkel să sară în apărarea acestuia.

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Rusia
Dmitri Kozak: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020

“În 2019, doamna Merkel a dat clar de înțeles că Nord Stream–2 reprezintă un proiect bilateral pur economic între Germania și Rusia, asupra căruia nu se extinde legislația UE. Acum SUA au reușit să lege Nord Stream–2 de Ucraina pe care tot ei au destabilizat-o. La presiunea SUA, guvernul federal s-a supus acestui atac economic și a capitulat”, a declarat deputatul.

Potrivi lui Kotre, Guvernul condus de Merkel “nu mai este în stare să reprezinte interesele Germaniei, cu atât mai mult să le apere”. El a mai adăugat că stabilitatea din Ucraina “nu are nimic în comun cu alte proiecte economice”.

"Nord Stream -2"

Proiectul "Nord Stream -2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

De realizarea proiectului se ocupă compania Nord Stream -2 AG. Jumătate din mijloace vor fi investite de Gazprom, restul vor fi oferite de partenerii europeni, Shall, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.

SUA se pronunță împotriva proiectului și promovează în Europa propriul gaz lichefiat. Împotriva Nord Stream–2 se pronunță de asemenea Ucraina, care are temeri că va pierde veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc, dar și Polonia, Letonia și Lituania.

În favoarea proiectului se pronunță Germania și Austria, interesate de livrarea sigură a gazului, precum și Norvegia, guvernul căreia deține 30 la sută din acțiunile companiei Kvaerner, unul din executorii lucrărilor de construcții.

Fluxul de știri
0