Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Membrii Consiliului Compatrioților Ruși din Moldova, în dialog cu Oleg Vasnețov

Abonare
Membrii Consiliului de Coordonare al Compatrioților Ruși din Republica Moldova, condus de Alexei Petrovici, au avut o ședință de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

În cadrul ședinței au fost discutate principalele obiective care urmează a fi implementate și problemele ce trebuie să fie soluționate în perioada imediat următoare.

În debutul ședinței, Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a salutat pe cei prezenți, mulțumindu-le pentru implicarea de care au dat dovadă, în același timp încurajându-i să continue efortul menit să consolideze relațiile de prietenie dintre Republica Moldova și Federația Rusă și încurajându-i să mizeze pe sprijinul Ambasadei.

”Puteți miza pe sprijinul Ambasadei Federației Ruse în Moldova și a acelor structuri de stat din Rusia care v-au susținut. Este vorba în primul rând de Ministerul Afacerilor Externe, Comisia Guvernamentală pentru Compatrioţii din Străinătate, Consiliul Federației, Duma de Stat și alte organizații și structuri ale Rusiei care activează pe această direcție. Vă aduc încă o dată sincere felicitări”, a declarat Vasnețov.

Alexei Petrovici a fost decorat de autorități cu Diplomă pentru activitatea desfășurată în contextul marcării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism. Totodată, el a vorbit despre planurile sale de viitor și obiective pe care își propune să atingă.

”Acesta este o distincție comună și pentru munca colegilor mei. Trebuie să avansăm, să rezolvăm noi sarcini. Iar sarcina principală este îmbunătățirea situației și eliminarea tuturor problemelor existente între Federația Rusă și Republica Moldova. Nu la nivel politic, ci la nivel de societate civilă”, a adăugat Petrovici.

Amintim că pe 7 decembrie, în cadrul Conferinței Naționale a Compatrioților Ruși, Alexei Petrovici a fost ales în calitate de conducător al Consiliului de Coordonare al Compatrioților Ruși din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0