Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Președinții de raioane speră ca abordarea anunțată tehnocrată a Guvernului va da rod

© Sputnik / Miroslav RotariDinu Țurcanu și Mihai Olărescu
Dinu Țurcanu și Mihai Olărescu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu și echipa guvernamentală s-au întâlnit cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți.
Președinții de raioane speră ca abordarea anunțată tehnocrată a Guvernului va da roade

În cadrul discuțiilor, au fost trecute în revistă cele mai importante probleme existente la ora actuală în țară. Întrevederile de acest gen au un rol foarte important în crearea unei punți de legătură între autoritățile publice locale și puterea centrală. Președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu, este de părerea că problemele ce împiedică dezvoltarea țării sunt comune.

”A fost o întrunire așteptată și un bun început. Ceea ce a demonstrat domnul Chicu reprezintă o deschidere, au fost abordate cele mai importante probleme ale administrației publice locale”, susține Mihai Olărescu.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, speră într-o colaborare strânsă dintre puterea centrală și puterea locală. Mai mult, un obiectiv propus în urma întrevederi care a avut loc la începutul acestei săptămâni este organizarea unor astfel de întruniri trimestrial sau poate ar fi necesar și mai des.

”Cred că premierul și echipa sa înțeleg foarte bine momentul. Suntem cu toții la un început. Suntem în plin proces de elaborare a bugetelor. S-a propus să avem ședințe trimestriale în acest format, întrucât urmează o perioadă foarte complicată și sunt multe probleme ce se vor a fi rezolvate. Sperăm că această abordare anunțată una tehnocrată va da rezultate”, a declarat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Amintim că luni, premierul Ion Chicu a prezidat o ședință comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți. Au fost trecute în revistă cele mai importante probleme existente, printre care: lipsa cadrelor, salariile neatractive pentru bugetari, drumurile proaste, imposibilitatea de a împiedica ridicarea construcțiilor ilegale și problemele legate de autonomia financiară.

Fluxul de știri
0