Cei doi au discutat despre problemele din domeniu și s-au asigurat că justiția în Republica Moldova va sta la fundamentul societății și la baza parteneriatului Uniunii Europene cu Republica Moldova.
Menționăm, din 29 noiembrie Procuratura Generală are o nouă conducere. Prin decret prezidențial, noul procuror a fost numit Alexandr Stoianoglo. Candidatura acestuia a fost propusă de șeful statului, care a menționat că „Procuraturii Generale urmează a-i fi asigurată independența deplină, iar toate procesele să rămână în afara politicului”.
După numirea sa în funcție, Stoianoglo a declarat că de acum încolo Procuratura nu va mai interveni în mod ilegal și abuziv în activitatea agenților economici.
Amintim, procesul de alegere a procurorului general a început încă pe timpul Guvernului Sandu, când ministru al Justiției era Olesea Stamate. La concursul pentru funcția de procuror general au fost admiși 16 din 20 de candidați care și-au depus dosarele. Ulterior, au fost preselectați 4 candidati, care urmau a fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor spre selectia finala. Câteva zile mai târziu, fostul ministru al Justiției a cerut reevaluarea candidaților preselectați.
După căderea Guvernului Sandu, noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că legea îl obligă să recunoască rezultatele Comisiei de experți și să transmită candidaturile la CSP.
Alexandru Tănase, despre noul procuror general: Nu va fi niciodată ”omul” cuiva>>>
A doua etapă a concursului, proba interviului, s-a desfășurat pe 28 noiembrie, iar a doua zi a fost numit noul șef la Procuratura Generală.
Stoianoglo este cel de-al zece-lea procuror general al Republicii Moldova.