Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune de amploare: Moldoveni, capi ai unei grupări internaționale - Video

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaАрест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Poliției Republicii Moldova și ai Serviciului Vamal al Cehiei au anihilat un grup, format din moldoveni și cetățeni cehi, specializat în producerea clandestină și comercializarea țigaretelor pe teritoriul UE.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. În urma unei operațiuni comune a Poliției Republicii Moldova și Serviciului Vamal al Republicii Cehe, au fost reținuți cinci cetățeni moldoveni și patru cetățeni cehi, membri ai unei grupări specializate în producerea ilegală de țigări. Suspecții au vârste cuprinse între 30 și 45 de ani.

Aceștia aveau o schemă bine pusă la punct de livrare a componentelor pentru producerea țigărilor în Cehia și distribuirea acestora pe teritoriul Uniunii Europene.

Gruparea era condusă de moldoveni, iar linia de producere clandestină era localizată în orașul Ralsko, Cehia. Suspecții foloseau camioane înregistrate pe companii moldovenești. 

Membrii grupării au fost reținuți în flagrant, în data de 2 decembrie 2019, în timp ce  încărcau țigările  într-un camion cu numere de înmatriculare moldovenești.  În urma perchezițiilor, în mai multe imobile din Cehia au fost depistate 180 de loturi cu componente importante pentru producția de țigări și deșeuri de tutun.  De asemenea, au fost ridicate 8 550 000 de țigări. Valoarea capturii este de peste 19 milioane de euro. Persoanele reținute riscă închisoare până la zece ani.

Fluxul de știri
0