Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu: Tranzitul gazelor rusești prin Ucraina, ca și decis

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimedia le gaz russe
 le gaz russe - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a reacționat dur la pronosticurile sumbre ale unor politicieni de opoziție, care au afirmat că Republica Moldova nu va avea gaze naturale din ianuarie 2020.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu anunță că „subiectul exportului de gaze rusești către Europa ar fi fost deblocat”.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, premierul spune că informația a fost confirmată de președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, după summit-ul de la Paris în formatul Normandia.

Totodată, prim-ministrul se arată indignat de pronosticurile unor politicieni de la Chișinău că moldovenii vor sta în frig.

„Din păcate, politicieni de-ai noștri de la Chișinău sperie populația și o amenință că va sta în frig, „datorită impotenței guvernului nou”. Fără responsabilitate, aruncă în stânga și în dreapta cu scenarii macabre, căutând să culeagă beneficii electorale și uitând că oamenii așteaptă lucruri concrete, nu isterie. Ca și în cazul atacurilor informaționale asupra sustenabilității bugetare, care nu mai contenesc de prin toamna anului 2018, toate aceste speculații costă scump țara și bugetul. Nu cred că le pasă de aceasta, dar decizia privind comportamentul le aparține”, scrie Ion Chicu.

Șeful Executivului mai spune că nu se dorește soluționarea problemelor prin unirea eforturilor.

„Noi vom acționa cu responsabilitate, nu cu isterie. În același timp, vom susține eforturile de a diversifica sursele de aprovizionare cu gaze naturale și energie electrică și de a spori securitatea energetică a țării. Construim și finalizăm proiecte concrete, nu căutăm scuze. Suntem aici să muncim și să livrăm rezultate”, reiterează Chicu.

Schimb de replici între fostul și actualul premier: Ce a dezvăluit Ion Chicu>>>

Premierul promite că cetățenii vir fi informați cu regularitate despre progresul pe filiera asigurării cu gaze a țării, după 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0