Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mandarinele: Ce se întâmplă în organismul tău când le consumi – Video

© Sputnik / Miroslav RotariMandarine
Mandarine - Sputnik Moldova
Abonare
Mandarinele sunt gustoase, dar și vindecătoare. Sunt recomandate pentru menținerea în stare bună a vaselor sangvine și ca adjuvant în tratamentul unor afecțiuni.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Mandarinele conțin cantități mai mari de vitamina C decât portocalele, potrivit concluziilor științifice.

Овощи - Sputnik Moldova
Pătrunjelul: Ce se întâmplă în organismul tău când îl consumi

Grație conținutul sporit de vitamina C, aceste fructe ajută la menţinerea vaselor sangvine într-o formă bună.

Mandarinele mai conţin o cantitate mare de vitaminele D şi K.

Sucul proaspăt din mandarine este recomandat de nutriționiști ca adjuvant în tratamentul bolilor tractului gastro-intestinal.

Consumate ca atare sau sub formă de suc, mandarinele reduc și nivelul de zahăr din sânge.

Totodată, mandarinele conţin sinefrină, un aminoacid ce îmbunătăţește circulaţia sângelui şi este recomandat de medici în caz de bronşită. Pentru tratarea acestei afecțiuni, poate fi consumat și un ceai din coji de mandarine.

Veselă din lut, ulcior, farfurie, lapte, pâine - Sputnik Moldova
Urda: Ce se întâmplă în organismul tău când o consumi

De asemenea, mandarinele potolesc foarte bine setea.

Fumătorii, până reușesc să renunțe la țigări, ar face bine să consume mandarine, pentru a beneficia de un aport de vitamina C. O persoană care fumează 20 de ţigări pe zi are un deficit de 25% de acid ascorbic.

Vitamina C elimină toxinele din organism, facilitează absorbţia fierulu, contribuie la formarea anticorpilor, la înlăturarea stării de anxietate, oboseală, stres, are acţiune antiinfecţioasă, scade durata răcelilor şi lupta împotriva agresiunii bacteriene.

Fluxul de știri
0