Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grevă de amploare în Republica Moldova: Transportul interurban va fi complet paralizat

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori, 09 octombrie 2019
Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii, care nu au reușit până acum să obțină o majorare a tarifelor pentru călătorie, recurg la măsuri drastice. Ei au anunțat că vor organiza mâine o grevă generală în semn de protest.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Toate cursele interurbane vor fi suspendate mâine, 11 decembrie, în semn de protest față de refuzul autorităților de a majora tarifele de călătorie. 

Anatol Usatîi - Sputnik Moldova
În ajun de grevă: Ministrul Economiei, despre majorarea tarifului pentru transport

Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, care a precizat că aproximativ 1500 de unități de transport vor staționa în localitățile din țară, cursele fiind suspendate, iar în Piața Marii Adunări Naționale vor fi aduse în jur de 350 de vehicule.

Protestul transportatorilor va începe mâine la ora 12:00, iar circulația în centrul Capitalei va fi sistată. În aceste condiții, cei care și-au planificat pentru mâine vreo călătorie vor fi nevoiți să rămână acasă.

În cazul în care tarifele pentru transportul interurban va fi majorat, oamenii vor fi nevoiți să achite 74 de lei pentru o cursă de 100 de kilometri și nu 48 cum era până acum.

Greva transportatorilor va fi a doua mare provocare pentru actuala guvernare, după ce anterior liderul PPDA a anunțat că va organiza proteste de amploare, dacă în plină iarnă Moldova va rămâne fără gaze naturale din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina. 

Fluxul de știri
0