Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursul valutar BNM pentru 10 decembrie: S-au ieftinit euro și dolarul

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют  - Sputnik Moldova
Abonare
Leul își continuă tendința de apreciere și în a doua zi a săptămânii. Comparativ cu ziua de luni, prețul dolarului a scăzut cu 3 bani, iar euro s-a ieftinit cu 6 bani.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru marți, 10 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,40 lei, un euro – cu 19,27 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

Comparativ cu ziua de luni, prețul dolarului a scăzut cu 3 bani, iar euro s-a ieftinit cu 6 bani. 

Fluctuațiile pe piața valutară internă a Republicii Moldova sunt frecvente, dar nesemnificative în această perioadă. Scumpirea sau ieftinirea valutelor rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere.

Rata anuală a inflației va fi de până la 8% în luna decembrie, potrivit prognozei BNM. Pentru anul 2020, BNM prognozează însă „o inversare a acestei tendințe”. BNM scontează o rată a inflației medii anuale de 5% în 2019 și de 5,5% în 2020.

Fluxul de știri
0