Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum intenționează CNA să lupte cu polițiștii corupți – un nou proiect de lege

© Sputnik / Miroslav RotariLidia Chireoglo
Lidia Chireoglo - Sputnik Moldova
Abonare
Vama şi Ministerul de Interne sunt cele mai corupte instituţii publice. De această părere sunt angajaţii care activează acolo. Datele au fost prezentate de către experţii de la Transparency International-Moldova, care au realizat un sondaj anonim.
Cum CNA-ul intenționează să lupte cu polițiștii corupți – un nou proiect de lege

Vicedirectorul Centrului Național Anticorupție, Lidia Chirioglo, susține că specialiștii CNA au deja pregătit un proiect de lege ce i-ar putea face pe acei polițiști care vor să ceară mită să se gândească de două ori înainte de a încălca legea. Astfel, persoana care va pica testul de integritate urmează a fi trasă la răspundere penală, nu doar să riște funcția. Acest lucru se va întâmpla dacă legiuitorii și Ministerul Justiției vor susține acest proiect de lege.

”Încercăm să intervenim prin intermediul testelor de integritate. Acest instrument de prevenire urmează a fi dezvoltat, întrucât dă rezultate bune. Mai mult, lucrăm la o nouă lege ce prevede răspunderea penală a angajatului. Respectiv, din momentul în care o persoană pică testul de integritate, să fie atras la răspundere penală. Nu este o provocare, ci o metodă necesară”, a declarat Lidia Chirioglo în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Vicedirectorul Centrului Național Anticorupție mai spune că instituția pe care o reprezintă nu are scopul de a acționa aidoma unei bâte, ci doar intenționează să prevină aceste procese nesănătoase. Lidia Chirioglo susține că o astfel de metodă este aplicată și în România, acolo unde dă rezultate foarte bune.

Fluxul de știri
0