Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert militar rus, despre importanța ”cupolei” de apărare peste Arctica

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaSystèmes de missiles sol-air S-400 Triumph
Systèmes de missiles sol-air S-400 Triumph - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia va desfășura o ”cupolă” antiaeriană peste Arctica. Expertul militar rus Alexei Podberezkin a explicat pentru radio Sputnik de ce este nevoie de acest lucru.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. În partea rusă a Arcticii va fi desfășurată o ”cupolă” antiaeriană - în acest scop, în următorii ani toate diviziunile arctice ale Flotei militare de Nord vor fi dotate cu sisteme de apărare antiaeriană S-400. Declarația a fost făcută de comandantul Flotei militarei de Nord, viceamiralul Alexander Moiseev, transmite RIA Novosti.

”Are loc echiparea și reechiparea trupelor antiaeriene și radio-tehnice cu tehnică nouă. În acest an, sistemele de apărare antiaeriană S-400 au intrat în serviciul regimentului de apărare antiaeriană desfășurat în Novaia Zemlea și sunt în serviciul armatei”, a declarat Moiseev.

Potrivit lui, datorită acestui lucru zona arctică va fi protejată de orice atac al inamicului, fie că este vorba de aviație, rachete de croazieră sau balistice.

Directorul Centrului de Studii Militar-Politice din cadrul ”MGIMO”, doctorul în științe istorice Aleksei Podberezkin a explicat la Radio Sputnik de ce este important acest lucru.

”În conformitate cu planul pe durată privind construcția sistemului de apărare antiaerian, urmează a fi construite radare în tehnologie pe corp solid, de detectare și distrugere a rachetelor de diverse clase. Faptul că aceste eforturi sunt orientate spre fortificarea graniței de nord este explicabil. În primul rând, aceasta este cea mai vulnerabilă zonă, pentru că este mai scurtă. În al doilea rând, practic de când a început ”bătălia pentru Arctica”, în care statele non-arctice se implică din ce în ce mai mult, fiecare dintre acestea încearcă să-și desemneze propria zonă de influență”, explică Podberezkin.

Potrivit lui, zona de responsabilitate a Rusiei ar trebui să fie bine securizată.

S-400 - Sputnik Moldova
Federația Rusă a finalizat livrarea sistemelor „S-400” Turciei înainte de termen

"Noi pledăm pentru faptul că zona aflată în responsabilitatea forțelor armate ruse ar trebui protejată eficient prin intermediul sistemelor de apărare antiaeriene. Ca urmare a existenței unei astfel de zone este creat un sistem de apărare în cazul unui eventual atac venit din direcția Polululi Nord și regiunii arctice", a spus Alexei Podberezkin.

Regimentul din Novaia Zemlia a fost echipat pentru prima dată cu complexe S-400 încă în luna septembrie. Acestea au venit să înlocuiască sistemele S-300.

Sistemul de apărare antiaeriană S-400 este conceput pentru a distruge toate mijloacele moderne de atac aerospațiale, de la o distanță de câteva sute de kilometri.

Fluxul de știri
0