Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Submarinul rusesc Petropavlovsk-Kamchatsky se va alătura flotei Pacificului în 2020

© Photo : oaoosk.ruProject 636 submarine
Project 636 submarine - Sputnik Moldova
Abonare
Submarinul rusesc Petropavlovsk-Kamchatsky, un submarin diesel-electric de atac de clasa Varshavyanka (Proiect 636.3), va fi comandat în 2020, a declarat comandantul Flotei rusești din Pacific, Sergei Avakiants.

BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik, Doina Crainic. „Construcția a șase mari submarine diesel din cadrul Proiectului 636.3, cu rachete de croazieră Kalibr-PL, continuă. Primul astfel de submarin, Petropavlovsk-Kamchatsky, va ajunge la stația de serviciu în 2020. Al doilea submarin, Volkhov, va fi lansat la apă în decembrie. Al treilea și al patrulea submarin al acestei serii sunt amplasate în șantierele navaleale Amiralității”, a spus Avakiants într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

Amiralul a spus că Flota Pacificului a planificat să formeze în acest an mai mult de 10 echipaje formate din nave de luptă de suprafață, submarine și nave de flotă auxiliare, iar aceste planuri au fost implementate cu succes, potrivit Sputnik Internaţional.

Pe 25 noiembrie, șantierele navale au găzduit ceremonia ridicării drapelului Marinei Ruse pe submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky, primul dintr-o serie aflată în construcție pentru Flota Pacificului Rus. Pe 1 noiembrie, alte două submarine ale Proiectului 636.3 pentru Flota Pacificului, Ufa și Magadan, au fost introduse în șantierele navale ale Amiralității.

Clasa Varshavyanka este o versiune îmbunătățită a submarinelor din clasa Kilo, care prezintă elemente de tehnologie avansată prin care rămân nedetectabile, capacitatea de a atinge ținte de suprafață și subacvatice. Un total de șase submarine din clasa Varshavyanka au fost deja construite pentru Flota rusă a Mării Negre.

Submarinele, care pot transporta echipaje de până la 52 de persoane, au o viteză maximă de scufundare de 20 de noduri (23 de mile pe oră), capacitatea de a merge pe o distanţă de 400 de mile (propulsie electrică) până la următoarea alimentare și o rezistență de 45 de zile. Navele sunt înarmate cu 18 torpile și opt rachete suprafață-aer.

Fluxul de știri
0