Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul Chișinăului oferă detalii despre vizita sa la Kiev - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariPrimarul Capitalei Ion Ceban
Primarul Capitalei Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, ion Ceban, a oferit mai multe detalii despre vizita lui în capitala Ucrainei și ce document a semnat în cadrul forumului internațional.

CHIȘINĂU, 7 дек - Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a participat la Forumul liderilor orașelor din regiunea Europei de Est și Asiei Centrale, organizat la Kiev.

”Am declarat în cadrul panelului de discuții că această problemă trebuie abordată multiaspectual, trebuie să creăm condiții mai bune de tratament, dar și să ne concentrăm asupra prevenirii acestor maladii”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, edilul a precizat că trebuie organizate campanii de informare și educare.

”Am semnat alături de alte orașe declarația ”Zero TB". La fel, Chișinăului i-a fost înmânat premiul ”ÎN PUTEREA TA” care a fost oferit orașelor ce înregistrează progrese în combatere epidemiei HIV/TB. Este în puterea noastră să avem grijă de sănătatea tuturor prin crearea de politici și promovarea lor la nivel global”, a subliniat Ceban.

În afară de Chișinău, declarația fost semnată și de Kiev, Oș, Bișkek și Svetlogorsk (Belarus).

Începând cu 6 decembrie, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Kiev. Prima vizită a sa peste hotare a fost la Moscova. Ulterior acesta a fost la București.

Fluxul de știri
0