Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consiliului de coordonare a compatrioților ruși din Moldova are un nou șef: iată cine este

© SputnikАлексей Петрович
Алексей Петрович  - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliului de coordonare a compatrioților ruși din Moldova are un nou conducător. Află cine este și ce planuri de viitor are.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Noul conducător al Consiliului de coordonare a compatrioților ruși din Republica Moldova a devenit Alexei Petrovici, care deținea funcția de vicepreședinte al Clubului Istorico-Patriotic. Acestă decizie a fost luată sâmbătă în cadrul Conferinței naționale a compatrioților rusi, care locuiesc în Moldova.

În exclusivitate pentru Sputnik Moldova, Petrovici a povestit care sunt planurile sale de viitor și ce obiective își propune să atingă.

”Principala sarcină a organizației este păstrarea relațiilor bune, prietenești, de frățietate dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, a declarat Petrovici.

Potrivit lui, este vorba de activități ce țin de apărarea limbii ruse, de apărarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă, a dreptului la învățământ în limba maternă și a dreptului la o istorie corectă și obiectivă.

”Din păcate, s-au acumulat multe întrebări. În cadrul conferinței de astăzi a fost exprimată opinia că în ultimii ani consiliul nu a funcționat așa cum ar fi trebuit", a declarat noul președinte al Consiliului de coordonare al compatrioților ruși.

Din acest motiv, spune Petrovici, ”este necesar, în primul rând, să vedem care sunt cele mai active asociații, să facem o inventariere a structurilor care fac parte din Consiliu. Să vedem cine ar putea să participe în proiectele noastre, să invităm organizații care își doreau de mai multă vreme să facă parte din Consiliu, însă nu o făceau din anumite motive. După care să pășim spre atingerea scopurilor”, a adăugat Petrovici.

De asemena, în cadrul Conferinței naționale a fost realeasă conducerea Consiliui, alcătuită din opt persoane.

Fluxul de știri
0