Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursul valutar BNM pentru 7 decembrie - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariCurs valutar BNM
Curs valutar BNM - Sputnik Moldova
Abonare
Comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, valutele sunt mai scumpe în acest weekend. Luni însă, la cursul oficial, leul moldovenesc se va aprecia cu 5 bani și față de dolar, și față de euro.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în weekend, un dolar american echivalează cu 17,48 lei, un euro – cu 19,38 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,06 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

La casele de schimb valutar, un euro poate fi cumpărat astăzi cu aproximativ 19,35 lei și vândut cu 19,15 lei. Dolarul este cumpărat de unitățile de schimb valutar cu 17,25 lei și vândut cu 17,45 lei.  

BNM a publicat și cotațiile oficiale pentru luni, 9 decembrie. La începutul săptămânii viitoare, comparativ cu zilele de weekend, leul moldovenesc se va aprecia cu 5 bani și față de dolar, și față de euro.  

Oscilațiile prețurilor pe piața valutară internă a Republicii Moldova sunt, totuși, nesemnificative în această perioadă. Scumpirea sau ieftinirea valutelor rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere.

Fluxul de știri
0