Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Compensațiile pentru căldură în sezonul 2019-2020: Procedura solicitării

© Sputnik / Yana ZaharovaLei moldovenești
Lei moldovenești - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cum poate fi solicitat ajutorul social de 40% din facturi la achitarea serviciilor comunale şi consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune. Cererile pentru acordarea compensației pot fi depuse până la încheierea sezonului de termoficare.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Persoanele cu venituri reduse din municipiul Chișinău pot depune, din 28 noiembrie 2019, cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice pentru sezonul rece 2019-2020.

дом - Sputnik Moldova
Chiria cu contract: Ce amenzi plătesc proprietarii ce nu-și declară găzdașii

Valoarea compensației este de 40% din costul facturii. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de compensații, subliniază, într-o notă informativă, Pretura Botanica.

De compensaţii la plata căldurii pot beneficia familiile ale căror venituri, pentru 12 luni anterioare depunerii cererii, sunt mai mici de 3.000 de lei pe lună pentru fiecare persoană.

Familiile tinere pot beneficia și ele de aceste compensații, dacă au venituri sub 5.000 de lei pe lună pentru fiecare persoană.

Pentru a beneficia de ajutor social la achitarea serviciilor comunale, consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune, solicitanții trebuie să depună cereri la Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (ÎMGFL), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale).

Bloc de locuit în Chișinău - Sputnik Moldova
Ce cumpără moldovenii: Sectorul economic care înflorește – Video

Cetățenii care locuiesc în case la sol trebuie să depună cereri la Pretura sectorului în care locuiesc.

Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Cetățenii care au beneficiat de compensații în sezonul termic precedent (2018-2019) vor depune cereri de confirmare a faptului că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași. Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse până la încheierea sezonului de termoficare.

Fluxul de știri
0