Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum au fost duși de nas niște moldoveni: Schema unui grup criminal

© IGPcarduri false
carduri false  - Sputnik Moldova
Abonare
Le-au promis că-i vor ajuta în rezolvarea mai multor probleme, au primit procuri și au pus mâna pe o sumă frumușică de bani. Este fapta unui grup criminal destructurat de PCCOCS.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Un grup criminal a fost destructurat după ce a sustras de la mai multe persoane 200 de mii de lei, anunță Procuratura Generală. Banii au fost luați prin înșelătorie după ce victimele le-au semnat procuri în baza cărora făptașii erau mandatați să-i reprezinte în diverse scopuri.

Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții în 10 localități, cu implicarea SIS: Schema pusă la cale de un grup criminal

Procurile semnate le permiteau bănuiților să întreprindă și alte acțiuni în numele acelor persoane, cum ar fi „crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, pe  care erau depuse sume de bani la care acestea aveau dreptul să pretindă, prin lege, însă nu-și valorificaseră acest drept”. Despre aceste acțiuni victimele nu știau. Următorul pas al bănuiților a fost să sustragă din conturile victimelor sume impunătoare de bani prin intermediul automatelor bancare ATM din Moldova.

Potrivit informațiilor, grupul criminal activa din 2016 până în prezent. Suspecții riscă închisoare de până la 6 ani și amendă în valoare de până la 167 de mii 500 de lei.

Fluxul de știri
0