Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Senatorul rus Alexei Kondratiev: ”Nu punem condiții și nu dăm indicații Chișinăului”

© Sputnik / Miroslav RotariЕвгений Паскарь и Алексей Кондратьев
Евгений Паскарь и Алексей Кондратьев  - Sputnik Moldova
Abonare
Membrul Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Externe, senatorul rus Alexei Kondratiev, a susținut o conferință la centrul de presă Sputnik Moldova, în care a vorbit despre dialogul politic dintre Chișinău și Moscova.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Senatorul rus Alexei Kondratiev a remarcat în cadrul conferinței de presă că, în ultimele luni, relația dintre Republica Moldova și Federația Rusă s-a îmbunătățit vizibil. 

”Suntem bucuroși că vara trecută Legislativul de la Chișinău a creat Comisia Interparlamentară de Cooperare între Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Federală a Federaţiei Ruse. A fost restabilit dialogul. Știți că din 2009 cooperarea practic nu era posibilă. Restabilirea relațiilor este un semn bun pentru dezvoltarea parteneriatului dintre țările noastre”, a declarat oficialul rus.

În context, Alexei Kondratiev a precizat că Moscova respectă poziția Chișinăului în ceea ce privește politica externă și relațiile cu organizațiile internaționale. 

US dollars and rubles inside a currency exchange office of a Sberbank - Sputnik Moldova
Rusia
În exclusivitate: Când Moldova ar putea beneficia de asistență financiară din Rusia

”Ideea principală pe care Rusia a subliniat-o în ultimele câteva decenii în ceea ce privește Moldova este cooperarea de la egal la egal, având în vedere interesele comune, atât pe platformele internaționale, cât și în relațiile bilaterale. Am respectat întotdeauna aceste principii și sper că va fi reciproc și în viitor", a notat Kondratiev.

Senatorul rus a subliniat că  Rusia respectă alegerea Moldovei și tendința spre stabilirea unor parteneriate cu anumite structuri internaționale. ”Nu punem condiții și nu dăm indicații în acest sens. Știți că o treime din populația Republicii Moldova este rusofonă, iar astfel de abordări evident că ar avea efecte negative asupra relației dintre țările noastre și asupra cetățenilor. Sunt inadmisibile. Întotdeauna i-am tratat pe moldoveni drept prieteni, frați. Ne leagă o cultură comună și tradiția ortodoxă. Avem proiecte și parteneriate care durează mai multe decenii și vrem ca relația dintre țările noastre să se îmbunătățească”, a declarat senatorul Alexei Kondratiev.

Fluxul de știri
0