Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pavlovschi: Stoianoglo are toate șansele să consolideze organele procuraturii

© Sputnik / Rodion ProcaStanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandr Stoianoglo este noul procuror general al Republicii Moldova, numit în funcție prin decret prezidențial vineri, 29 noiembrie. Candidatura lui Stoianoglo i-a fost propusă șefului statului de Consiliul Superior al Procurorilor.
Pavlovschi: Stoianoglo are toate șansele să consolideze organele procuraturii

Alexandr Stoianoglo a venit în funcția de procuror general într-o perioadă deloc ușoară. Societatea are mari așteptări în vederea finalizării dosarelor de rezonanță care stau pe masa procuraturii sau nici măcar nu au fost pornite.

Juristul și fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi susține că Stoianoglo are șansa de a arăta țării că nu a fost numit pe criterii politice, să facă ordine în organele procuraturii, dar și să aducă claritate în ceea ce ține de dosarele de rezonanță.

”Eu cred că Stoianoglo are toate șansele să consolideze organele procuraturii. Nu avem motive să credem că această persoană nu ar fi una potrivită. Toată societatea așteaptă o finalitate a dosarelor de rezonanță, în special renumitul furt al miliardului, dar și altele care nu sunt mai puțin importante”, a declarat pentru Sputnik Moldova, Pavlovschi.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe Alexandr Stoianoglo pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Acesta a acumulat cel mai mare punctaj, dintre cei patru candidați, la proba interviului - 74,22 de puncte.

Fluxul de știri
0