Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu spune când va depune Republica Moldova cererea de aderare la Uniunea Europeană

Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a declarat, într-un interviu pentru RIA Novosti, că Republica Moldova intenționează să avanseze pe calea integrării europene, dar Chișinăul nu este pregătit încă să depună o cerere de aderare la blocul comunitar.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Șeful Executivului de la Chișinău susține că este prematur să fie depusă o cerere de aderare la UE, având în vedere că șansele să fie aprobată sunt foarte mici în condițiile actuale. 

Puterea de cumpărare în Europa și înMoldova - Sputnik Moldova
Puterea de cumpărare: Situația în Moldova și în UE

”Moldova nu poate să depună o cerere de aderare la UE dacă nu este pregătită pentru asta. Trebuie de muncit, de implementat reformele și abia după asta vom face solicitare. Cred că este devreme să discutăm despre integrarea în UE”, a declarat premierul. 

Ion Chicu a menționat că Moldova intenționează să avanseze în continuare pe calea integrării europene, întrucât a încheiat Acordul de Asociere cu UE. Totodată, oficialul a remarcat că în Uniunea Europeană ”s-a cam redus tendința de extindere”.

”Trebuie să muncim pentru a implementa standarde înalte în Republica Moldova, nu neapărat doar europene. Abia după asta vom putea face declarații despre cererea de aderare la UE. Toate acestea nu sunt decât chestii retorice, care au făcut doar rău țării noastre”, a declarat Ion Chicu. 

Republica Moldova a încheiat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la 27 iunie 2014. Documentul a intrat în vigoare la 1 iulie 2016. 

Fluxul de știri
0