Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce Moldova nu a semnat deocamdată contractul cu Gazprom și când o va face

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
La 1 ianuarie 2020 expiră contractul de livrare a gazelor naturale pe care Republica Moldova l-a semnat cu Gazprom
De ce Moldova nu a semnat deocamdată contractul cu Gazprom și când o va face

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat în cadrul unui interviu oferit pentru Sputnik Moldova că în următoarele zece zile Moldova va semna contractul cu Gazprom, la ora actuală se lucrează asupra finalizării pachetului de acte necesare în vederea încheierii unui nou acord cu gigantul rus.  

”Noi lucrăm asupra acestui pachet de documente. Urmează să semnăm acest contract în scurt timp. Cred eu că în următoarele zece zile”, a declarat Vadim Ceban.

Chiar dacă Rusia și Ucraina nu se vor înțelege, Vadim Ceban spune că nu există un risc sporit pentru regiunea de nord a țări și regiunea transnistreană.

”Prin regim revers nu există acest risc, întrucât noi avem soluții de alternativă. Eu cred că tehnic noi am făcut tot ce trebuia, sperăm că ne vom înțelege cu Ucraina”, a mai adăugat Ceban.

Totodată, președintele Moldovagaz spune că lucrările la gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău decurg conform graficului.

Autoritățile de la Chișinău iau în calcul orice scenariu posibil pentru ca moldovenii să nu ajungă în data de 1 ianuarie 2020 fără căldură în case. Iată de ce Guvernul intenționează să se împrumute de la instituțiile internaționale de creditare pentru a cumpăra gaze naturale în vederea depozitării acestuia.

Fluxul de știri
0