Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cea mai bună studentă străină din Rusia este o moldoveancă

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
O tânără originară din Moldova a fost recunoscută drept cea mai bună studentă a anului 2019 în Rusia, la categoria studenți străini.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Moldoveanca Elena Cojuhari a câștigat concursul pentru cel mai bun student străin al anului în Rusia. Conaționala noastră își face studiile la Universitatea de Economie Plehanov din Moscova, facultatea management.

Tânăra este născută în Chișinău și a absolvit liceul ”Petru Movilă” din Capitală.

© из личного архива Елены КожухарьElena Cojuhari, învingătoarea concursului ”Studentul anului-2019” în Rusia
Cea mai bună studentă străină din Rusia este o moldoveancă - Sputnik Moldova
Elena Cojuhari, învingătoarea concursului ”Studentul anului-2019” în Rusia

Victoria moldovencei în acest concurs este pe deplin explicabilă, au menționat reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură. Încă la etapa de admitere pentru locurile la buget propuse de Federația Rusă, tânăra a dat dovadă de cunoștințe profunde la obiectul de profil – biologia. Anterior, absolventa participase cu succes la mai multe olimpiade municipale și naționale.

„Studentul Anului” este un concurs național menit să releve, să susțină și să aprecieze meritele tinerilor care studiază în Federația Rusă și au obținut succese remarcabile în domeniile științei, creației, sportului, jurnalisticii, politicilor de tineret etc.

Anul acesta, în finala concursului au ajuns peste 600 de studenți.

Fluxul de știri
0