Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Bulgaria tergiversează lucrările la Turkish Stream

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Республики Сербия А. Вучичем в Сочи
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Республики Сербия А. Вучичем в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a acuzat autoritățile bulgare de tergiversarea lucrărilor de construcție a gazoductului Turkish Stream pe teritoriul Bulgariei.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Bulgaria tergiversează premeditat realizarea gazoductului Turkish Stream pe teritoriul ei, fiind supusă unor presiuni din afară; dacă bulgari nu-și doresc realizarea proiectului gazoductului pe teritoriului lor, Rusia va identifica alte posibilități de tranzit a gazului prin sudul Europei, a declarat președintele rus, Vladimir Putin. 

Nord Stream 2 - Sputnik Moldova
Rusia
Dmitri Kozak: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020

În ciuda tuturor asigurărilor și în pofida mai multor solicitări către partea rusă de a asigura livrările gazului nostru prin Turcia în Bulgaria, observăm că partea bulgară, cu regret, tergiversează conștient realizarea proiectului pe teritoriul ei, a spus Putin la conferința de presă comună cu președintele Serbiei.

El a subliniat că autoritățile Bulgariei, după ce au compromis “South Stream”, s-au adresat în mod repetat cu solicitarea de realizarea cu orice preț a proiectului „Turkish Stream”.

“Dar și în cazul dat, se pare, în urma presiunii din afară, desfășoară o activitate lentă. Vom vedea în continuare cum se va realiza acest proiect pe teritoriul bulgar. Dacă bulgarii nu vor – nu bulgarii, ci conducerea bulgară, vom găsi alte rute prin sudul Europei”, a adăugat președintele Rusiei.

Fluxul de știri
0