Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premierul rus: Politica UE față de Rusia este una mioapă

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaИнтервью Премьер-министра РФ Д. Медведева российским телеканалам
Интервью Премьер-министра РФ Д. Медведева российским телеканалам - Sputnik Moldova
Abonare
Politica UE în raport cu Rusia este una mioapă însă mai devreme sau mai târziu se va ajunge la o reconciliere, consideră prim-ministrul rus, Dmitryi Medvedev.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Politica statelor europene în raport cu Rusia este una mioapă, însă, mai devreme sau mai târziu, se va ajunge la o reconciliere, a declarat premierul rus, Dmitryi Medvedev, în cadrul unui interviu cu jurnaliștii.

Rusia NATO - Sputnik Moldova
Rusia nu mai este văzută ca ”inamic”: Macron cere ca NATO să înceapă dialogul

“Cu Uniunea Europeană, cât și cu SUA, nu avem o perioadă din cele mai bune. M-am întâlnit recent cu unii colegi din Uniunea Europeană, le-am spus: „Băieți, priviți ce faceți, ați introdus sancțiuni, suferiți de pe urma lor, ați pierdut peste 100 de miliarde de euro, iar unii chiar 200. Și noi am pierdut, iar voi nici nu vreți să vă întâlniți”. Cui îi este mai bine? Ați spus că nu veți mai prieteni cu noi și nu veți comunica, dar asta e la nivel de Comisie Europeană, iar la nivel bilateral se poate”, a spus Medvedev.

“E o istorie destul de stranie, îndeosebi luând în considerare că în UE deciziile sunt luate în multe cazuri de Bruxelles, sunt niște decizii colegiale, concepute pentru toate statele UE, iată de ce este o politică mioapă, însă sunt convins că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la reconciliere”, a adăugat el.
Fluxul de știri
0