Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea Capitalei: Manageri de vârf și componența CMC

Abonare
Vedeți în infograficul realizat de Sputnik Moldova cine sunt managerii de vârf ai Primărie Capitalei, dar și care este noua componență a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Noul Consiliu Municipal Chișinău este alcătuit din 51 de consilieri. Conform rezultatelor scrutinului din 20 octombrie, în CMC au acces 22 de aleși ai Partidului Socialiștilor (PSRM), 19 consilieri de la Blocul ACUM, trei de la Partidul Liberal (PL) și câte doi consilieri de la Partidul Democrat (PDM) și de la Partidul Politic ȘOR.

Câte un consilier în CMC au următoarele formațiuni: Mișcarea social-politică „Forța Nouă”, Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Comuniștilor (PCRM).

Noul primar al Capitalei, Ion Ceban, a fost ales în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, din 3 noiembrie, acesta acumulând peste 52 la sută din voturile cetățenilor.

Consiliul Municipal i-a numit în funcție pe cei patru viceprimari.

 

Viceprimarul Victor Chironda, expert în domeniul dezvoltării urbane și transportului public, a fost numit prin decizia din 20 noiembrie a Consiliului. Ceilalți trei au fost votați în ședința din 27 noiembrie a CMC.

Este vorba de Inga Ionesii, ambasador al Republicii Moldova în Estonia, din 2016. Din 2010 până în 2016 ea a condus Direcţia generală de politici comerciale din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Viceprimarul Ilie Ceban va fi responsabil de domeniile juridic, administrație publică și managementul de personal.

Viceprimarul Angela Cutasevici va fi responsabilă în cadrul administrației publice locale de sectorul social și educațional.

 

Fluxul de știri
0