Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei polițiști au ajuns pe banca acuzaților: Ce li se incriminează

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupție anunță că a transmis în instanța de judecată trei dosare penale deschise pe numele a trei polițiști învinuiți de luare de mită.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Trei polițiști riscă să-și petreacă următorii ani după gratii, după ce ar fi primit mită pentru a închide ochii la mai multe ilegalități. 

Corupție, mită, anticorupție - Sputnik Moldova
Societate
Polițiști prinși în timp ce luau mită. Câți bani au pretins de la un șofer beat

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți sunt acuzați că au cerut 200 de euro de la un bărbat suspectat de huliganism. În schimbul banilor, oamenii legii i-ar fi promis că nu vor deschide dosar penal pe numele lui. Cei doi riscă până la cinci ani de închisoare și amenzi de până la 100 de mii de lei. În plus, ei nu vor putea activa în cadrul structurilor Ministerului de Interne timp de cinci ani.

Procurorii au încheiat urmărirea penală și în cazul unui ofițer al Inspectoratului de Poliție Ocnița, învinuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins 7500 de lei de la un bărbat care săpa fântâni în lipsa actelor care i-ar fi permis să desfășoare o astfel de activitate. Polițistul a fost reținut în flagrant, în timp ce primea banii de la meșteșugar. El riscă până la 7 ani de închisoare, o amendă de până la 300 de mii de lei și nu va avea dreptul să activeze în instituțiile subordonate MAI timp de zece ani. 

Fluxul de știri
0