Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: NATO promovează o politică de descurajare și expansiune față de Rusia

© Sputnik / Alexandr Vilf / Accesați arhiva multimediaРепетиция воздушной части военного парада в Москве в ознаменование 70-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов
Репетиция воздушной части военного парада в Москве в ознаменование 70-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов - Sputnik Moldova
Abonare
NATO promovează în raport cu Rusia o politică de descurajare și expansiune. Moscova nu intenționează să se aventureze într-o cursă a înarmării, care ar fi nocivă pentru economia rusească.

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. NATO promovează o politică de descurajare și expansiune în raport cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

Putin: Apropierea NATO de granița Rusiei, pericol la adresa securității țării - Sputnik Moldova
Video
Putin: Apropierea NATO de granița Rusiei, pericol la adresa securității țării

“Pe de o parte, desigur, acest lucru confirmă îngrijorările noastre în legătură cu activitatea Alianței. În pofida unor declarații pragmatice despre necesitatea normalizării relațiilor cu Rusia, despre necesitatea de a trata la rece problema amenințărilor în adresa NATO, de unde emană acestea, noi observăm, desigur, că NATO se ocupă cu activitatea de descurajare sau expansiune în raport cu țara noastră. Acest lucru provoacă îngrijorări. Astfel de declarații și decizii cu privire la majorarea bugetului le confirmă odată în plus”, a spus Peskov jurnaliștilor, fiind solicitat să comenteze decizia NATO de majorare a cheltuielilor pentru apărare.

Moscova este îngrijorată de planurile NATO privind majorarea cheltuielilor în sfera militară, însă Rusia nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor care ar afecta economia țării, a mai declarat reprezentantul administrației prezidențiale ruse.

“Putin a declarat în mai multe rânduri că Rusia nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmărilor și cursa cheltuielilor, nocive pentru economie. Putin a subliniat în mai multe rânduri că în cazul dat vom acționa pe o altă cale, în securitatea noastră paritatea în domeniul stabilității strategice este garantată de o perspectivă pe câțiva ani și Rusia continuă să meargă pe această cale”, a menționat Peskov.
Fluxul de știri
0