Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert rus, despre “războiul vizelor” purtat de SUA: Nu se mai pot opri

© Fotolia / weimUS Visa
US Visa - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile americane nu au eliberat vize membrilor delegației Trezoreriei Federale a Rusiei și șefului unui departament al Ministerului rus de Externe. Într-o emisiune la Radio Sputnik, expertul Dmitri Solonnikov a spus ce crede el despre intențiile Washingtonului.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. SUA au refuzat din nou să elibereze vize de intrare unor cetățeni ruși. De această dată este vorba de membrii delegației Trezoreriei Federale și directorul departamentului MAE de la Moscova, responsabil pentru relațiile cu conaționalii din afara țării, Oleg Malghinov.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană ar putea introduce regimul de vize cu SUA și Canada

Delegația Trezoreriei trebuie să ajungă pe 3 decembrie la Washington, unde urma să participe la conferința Institutului Internațional pentru reglementarea profesiei de audit. Angajatul MAE urma să viziteze Forumul Tineretului de la New York, desfășurat pe 28-29 noiembrie.

Ambasada rusă de la Washington a menționat că SUA limitează în mod constant circulația persoanelor oficiale din Rusia și torpilează cele mai importante negocieri.

Mai devreme, SUA refuzase să elibereze vize pentru 18 membri ai delegației ruse care intenționau să participe la sesiunea ordinară a Adunării Generale a ONU la New York. După acest gen de acțiuni ale autorităților americane, Moscova a declarat că Washingtonul a declanșat „un război al vizelor”.

Într-o emisiune la radio Sputnik, directorul Institutului Dezvoltării Moderne a Statului, Dmitri Solonnikov, a remarcat că Washingtonul manifestă, de fapt, o dorință de a marginaliza Moscova.

“Rusia, desigur, trebuie să participe la conferințele internaționale, în cadrul cărora se discută o problemă importantă - monitorizarea mișcării capitalului global. Însă Rusia este exclusă din acest format. SUA dispun de o astfel de posibilitate, s-au obișnuit să dirijeze procesele globale și nu se mai pot opri. Toată lumea spune acolo că își dorește contacte cu Rusia, însă doar în condițiile înaintate de americani - odată ce Rusia va recunoaște hegemonia SUA și va accepta toate condițiile impuse, vor exista imediat și relații pozitive...”, a spus Dmitri Solonnikov.
Fluxul de știri
0