Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numiri și demisii la Guvern: Cine este noul șef al Poliției de Frontieră

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul s-a reunit astăzi în ședință și a aprobat mai multe numiri și demisii în structurile subordonate Executivului.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi cererea de demisie a șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. În locul lui, Cabinetul de Miniștri l-a numit în funcție pe Corneliu Groza, care va conduce Inspectoratul General al Poliției de Frontieră în următorii cinci ani. 

Igor Dodon a semnat decretul privind numirea doamnei Daniela Morari în funcția de Ambasador, Şef al Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Politică
Rocade diplomatice: Dodon a numit un nou reprezentant la UE și consilier pentru externe

Corneliu Groza a absolvit Academia de Poliție și este licențiat în drept. El a deținut anterior funcția de șef al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și a fost și director al Inspectoratul Naţional de Investigaţii.

Tot astăzi Guvernul a aprobat cererea de demisie a secretarului de stat al Ministerului de Finanțe Veronica Sirețeanu și a secretarului de stat al Ministerului Economiei Andrei Ciornîi. Ultimul va fi înlocuit de Iulian Postică, care a fost numit astăzi în funcția de secretar de stat. Iulian Postică a fost anterior director al ANTA și viceministru al Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor.

În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri au fost rechemați ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, India și Georgia, Gheorghe Leucă, șeful misiunii diplomatice a țării noastre în Portugalia și Maroc, Dumitru Socolan, și ambasadoarea Moldovei în Estonia, Inga Ionesi. 

Dumitru Solcan și Gheorghe Leucă au fost numiți secretari de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tot astăzi au fost numiți în calitate de secretari de stat ai Ministerului Educației Andrei Chistol și Natalia Grâu, iar Marina Golovaci a devenit secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Fluxul de știri
0