Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CSM își mărește numărul de membri: Câți va avea

CC0 / Pixabay / PDPhotos / Весы Фемиды
Весы Фемиды - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou proiect de modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii a fost avizat astăzi de Cabinetul de Miniștri și urmează să fie transmis Parlamentului Republicii Moldova spre examinare.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Numărul judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii ar putea crește de la 12 la 15. Asta dacă Parlamentul va vota proiectul de modificare a Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii aprobat astăzi de Guvern.

Ședința CSM la care urma să fie numit un președinte interimar la CSJ, amânată>>>

După ședința Executivului, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că a fot nevoie de un nou proiect, după ce cel propus de Guvernul Sandu a fost contesat de mai mulți deputați.

„Am inițiat discuții cu judecători, experți în drept pentru a identifica o formulă pentru un nou proiect, pe baza aceluiași concept, dar care să aibă susținere în Parlament”, a precizat Nagacevschi.

правосудие - Sputnik Moldova
Politică
Nagacevschi: Nu a existat niciun concept ajustat al reformei justiției
Ministrul Justiției spune că proiectul este o continuare a ideii promovate de Guvernul anterior, dar cu anumite ajustări și modificări. Modificările au la bază o creștere a numărului de membri ai CSM de la 12 la 15.

Astfel, potrivit proiectului se adaugă un membru delegat din partea Adunării Generale a Judecătorilor și doi membri din partea mediului academic.

Totodată, modificările prevăd condiții noi pentru eventualii membri ai CSM, ședințele acestei structuri vor fi publice, iar deciziile CSM vor putea fi contestate la Curtea de Apel.

Fluxul de știri
0