Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important făcut de premierul Ion Chicu: Ce se va întâmpla cu programul Prima Casă

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Executivului, Ion Chicu, a declarat în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri că va extinde lista beneficiarilor programului Prima Casă, lansat de fostul premier Pavel Filip.

Железные молдавские леи - Sputnik Moldova
Experții bat alarma: Un nou pericol care ne amenință - Supraîndatorarea populației
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Programul Prima Casă, lansat în 2018 de Guvernul Filip și suspendat de Executivul condus de Maia Sandu, a fost reluat, iar premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că lista beneficiarilor va fi extinsă. 

Șeful Cabinetului de miniștri a declarat că de subvenții la accesarea creditelor ipotecare trebuie să beneficieze inclusiv cei care s-au împrumutat de la bănci pentru a-și cumpăra o locuință încă înainte de lansarea proiectului Prima Casă. 

”Trebuie să restabilim tempourile de implementare a programului Prima Casă care erau până în luna iulie. Vă rog să elaborăm regulamentul de acordare a subvențiilor pentru cei care și-au luat credite până la lansarea programului, dar sunt eligibili pentru a beneficia de subvenții în cadrul Prima Casă”, a solicitat Ion Chicu în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit regulamentului, la programul Prima Casă pot aplica cetățenii care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial și nu au alte credite ipotecare. Costul locuinței nu trebuie să depășească un milion de lei, iar rata inițială este de cel puțin 10 la sută. De la lansarea proiectului, aproximativ 3000 de persoane au beneficiat de credite ipotecare garantate de stat.

Fluxul de știri
0