Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol de moarte pentru bebeluși: Mare atenție când cumpărați acest produs

CC0 / Pixabay / Free-Photos / Младенец
Младенец - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile europene au dispus retragerea produsului de pe piață și de la utilizatorii finali. Specialiștii recomandă să evităm procurarea acestora.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) avertizează asupra potențialului pericol pe care-l prezintă pentru copii un anumit tip de pătuț, cu saltea pliabilă.

Sursa atenționează că salteaua se pliază prea ușor, astfel că un copil mic ar putea să o tragă și să-și prindă capul între saltea și baza patului, ceea ce ar putea duce la sufocare.

Totodată, bebelușul și-ar putea băga capul în buzunarul exterior al patului, existând de asemenea pericolul de sufocare.

Concluzia experților este că produsul nu respectă standardele în domeniu. Autoritățile europene au dispus deja retragerea produsului de pe piață, dar și retragerea de la utilizatorii finali.

Specialiștii le recomandă consumatorilor să se asigure la achiziționarea tipurilor respective de produse că acesta funcționează corespunzător.

Fluxul de știri
0